fbpx

Warmtepomp lucht-lucht kanaalunit + vloerverwarming

Wensen van de klant?

Karin Van Heetvelde en haar echtgenoot woonden al enkele jaren in hun appartement in Brasschaat toen ze besloten om het volledig te renoveren. Het volledige appartement werd uitgebroken – inclusief chape -, om vervolgens de binneninrichting en alle technieken vanaf casco opnieuw op te bouwen.

Airco, ventilatie en verwarming werden uitgetekend door studiebureau Studio10. Als architecten coördineerden Karin en haar echtgenoot de uitvoering van de werken.

Voor de installatie van airco, ventilatie en vloerverwarming werd Maes Industries ingeschakeld. Dit omvatte het plaatsen van alle leidingen en kanalen, alsook plaatsing en de finale afwerking van de installaties.

Maes schakelde zich uiterst flexibel in het bouwproces in. Karin stond voortdurend in contact met één aanspreekpunt binnen Maes voor het maken van alle vereiste praktische afspraken.

 

Technische eisen?

Het ventilatiesysteem betreft een systeem D+ met warmterecuperatie. De airco moest het volledige appartement koelen. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een lucht – lucht warmtepomp met drie binnenunits en één buitenunit. Om een aangenaam verfrissend gevoel te creëren, werd veel aandacht besteed aan roosters. Deze worden op maat gemaakt zodat de koude lucht niet naar beneden valt. De vloerverwarming werd gekoppeld met een energiezuinige gascondensatieketel.

Ons technisch voorstel?

Studio 10 werkte de technische kant volledig uit, de uitvoering was voor rekening van Maes Industries.

Locatie? Brasschaat, Antwerpen

Installatie? Ventilatie type D merk: Brink

Type: Renovent Excellent 300

“De samenwerking met Maes is bijzonder goed verlopen. Omdat ze zowel ventilatie, airco als vloerverwarming moesten installeren, kregen we van Maes verschillende technische specialisten over de vloer. Omdat wij binnen Maes in contact stonden met één aanspreekpunt, verliep de coördinatie uitstekend. We kregen daarbij het gevoel dat Maes niet snel iets wilde installeren. Ze namen ook alle tijd om ons goed te informeren en uitgebreid alles toe te lichten. Zo weten we nu perfect hoe de systemen functioneren en hoe we er optimaal van kunnen genieten. Ook de samenwerking tussen de mensen van Maes en de andere aannemers die actief waren op de werf, verliep vlekkeloos.”

Karin Van Heetvelde