fbpx

Een ventilatiesysteem is in een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning onmisbaar voor een gezond binnenklimaat. Zonder gecontroleerde ventilatie stapelen vocht, CO² en allergieopwekkende stoffen in de vrijwel luchtdicht geïsoleerde ruimtes zich op. Je kan de gevolgen al raden: schimmel én een muf, ongezond binnenklimaat. Je ventilatiesysteem voert de ‘verontreinigde’ binnenlucht efficiënt af én vervangt deze door zuivere buitenlucht. Wanneer je kiest voor warmterecuperatie, laten we de warmte van de uitgaande lucht niet verloren gaan.

Onze totaalservice voor jouw ventilatiesysteem

Vertrouw de volledige installatie van jouw ventilatiesysteem toe aan onze vakmensen. Allereerst adviseren we op maat van jouw situatie de best mogelijke installatie.

Wij werken merkonafhankelijk waardoor we in alle vrijheid de meest optimale installatie adviseren van volgende kwaliteitsmerken: Zehnder, Renson en Samsung.

Bij de plaatsing staan we zowel in voor het plaatsen van de leidingen, het installeren van de centrale ventilatie-unit, het regelen van de debieten als het afleveren van het wettelijk verplichte ventilatieprestatieverslag.

Met of zonder warmterecuperatie

Je ventilatiesysteem voert verontreinigde binnenlucht af naar buiten en vervangt deze door zuivere buitenlucht. Wanneer je kiest voor een ventilatiesysteem zonder warmterecuperatie, dan vervang je in koude periodes de warme binnenlucht door koude buitenlucht. Er gaat dus heel wat energie verloren, wat je onvermijdelijk voelt in je energiefactuur. Uiteraard is dit minder milieuvriendelijk.

  • Type D: mét warmterecuperatie 

De aanvoer en afvoer van lucht verloopt volledig geautomatiseerd, aangestuurd door een centrale ventilatie-unit. Maar liefst 95% warmte van de afgevoerde lucht wordt gerecupereerd. Je bespaart hierdoor 30 tot 50 procent energie.

  • Type C: zonder warmterecuperatie

Via roosters in en boven de ramen wordt de vervuilde, vochtige lucht uit de woning verwijderd. Tegelijkertijd stroomt er verse buitenlucht naar binnen. Dit eenvoudige en meest goedkope systeem wordt bediend met een schakelaar. Door enkel te ventileren waar en wanneer nodig, bespaar je energie.