fbpx

Maes focust zich volledig op innovatieve energiezuinige verwarmingssystemen die werken op alternatieve energie. Zo dragen we ons steentje bij tot het behalen van de beoogde EPB-score voor je woning. Volgens ons vormt een lucht- waterwarmtepompen met vloerverwarming de ideale combinatie voor goed geïsoleerde woningen. Met een minimum aan energie bereik je een maximum aan rendement. Bovendien zijn deze installaties uiterst betaalbaar.

Waarom vloerverwarming met warmtepomp?

Vloerverwarming en een lucht- waterwarmtepompen zijn als het ware voor elkaar gemaakt. Bovendien haal je met deze combinatie een totaaloplossing in huis voor je vloerverwarming én het sanitair warm water.

  • Vloerverwarming heeft nood aan een stabiele watertemperatuur van ongeveer 32°C. Deze vrij lage temperatuur in vergelijking met traditionele radiatoren garandeert op elk moment een aangename binnentemperatuur.
  • Een lucht – water warmtepomp behaalt het hoogste rendement wanneer deze water tot dergelijke lagere temperaturen moet opwarmen. De warmtepomp heeft slechts een minimum aan elektriciteit nodig om het water tot deze temperatuur te brengen. De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze vervolgens af aan een watercircuit.

Extra mogelijkheden van onze warmtepompen

  • Aanvullend op het voeden van je vloerverwarming staat de lucht – water warmtepomp ook in voor het aanleveren van sanitair warm water voor je kranen, bad, douche,….
  • Als alternatief voor vloerverwarming kan je een warmtepomp ook gebruiken voor het voeden van convectoren.
  • Aangezien bepaalde types van warmtepompen ook een koelfunctie hebben, behoort vloerkoeling ook tot de opties. In de winter warmt de installatie je woning op, in de zomer brengt ze verkoeling.
  • In vele situaties adviseren we de plaatsing van vloerverwarming op de benedenverdieping. Voor de bovenverdiepingen kan je dan kiezen voor een verwarming op basis van een lucht – lucht warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt niet alleen voor een snelle en efficiënte verwarming van de slaapkamers en andere ruimtes op de bovenverdieping, maar functioneert op warme dagen ook als energiezuinige airco.

Ideaal voor nieuwbouw, vaak ook mogelijk bij renovatie

De combinatie van een lucht- waterwarmtepompen met vloerverwarming is ideaal voor een nieuwbouwwoning.

Tijdens de vloeropbouw kunnen probleemloos de nodige leidingen worden geplaatst. Er bestaan verschillende soorten systemen: het droog systeem en het nat systeem. We geven graag advies op maat van jouw situatie zodat je met kennis van zaken de juiste beslissingen neemt.

Ook bij renovaties en verbouwingen kunnen we in vele gevallen vloerverwarming plaatsen. Wanneer nodig slijpen we de leidingen in de bestaande vloer in.

Als er al een oude vloerverwarming ligt, is het vaak mogelijk om de afgeschreven en energieverspillende gas- of stookolieketel te vervangen door een uiterst energiezuinige lucht- waterwarmtepompen.

Voor elke situatie de juiste installatie

Wij werken merkonafhankelijk. Dit betekent dat wij voor elk project de beste oplossing selecteren uit een select gezelschap van A-merken. Zo hebben wij alle vereiste kennis in huis om warmtepompen te plaatsen van topmerken als Daikin, Samsung, Mitsubishi, Toshiba en General.

Elk merk heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Deze merkonafhankelijkheid biedt ons alle vrijheid om een installatie voor te stellen die technisch en budgettair perfect jouw wensen invult. Ontdek hier onze werkwijze.

Je eigen groene elektriciteit opwekken?

Een vloerverwarming met een lucht – water warmtepomp functioneert op elektriciteit. Dankzij fotovoltaïsche zonnepanelen kan je grotendeels zelf je behoefte aan elektriciteit invullen.

Om onze totaalservice te vervolledigen, bieden we ook voor zonnepanelen een totaalservice. Wij nemen het volledige studiewerk op ons inzake installatiemogelijkheden en te verwachten rendementen. Ook de installatie en ingebruikname voeren we uit met eigen vakmensen.

De terugverdientijd van onze installaties situeert zich tussen de zeven à tien jaar.